Walawei..! aku nak balik kampung la..!Sob..sob..


Salam Ramadhan untuk semua..
agar kita mendapat keberkatan sempena bulan Ramadhan yang mulia ini..

Ramadhan je..
aku teringat zaman kanak2 dan zaman sebelum melanjutkan pelajaran di peratauan..(ayat bajet cun,padahal shah alam ngan melaka dekat je..hahahaha..)
teringat bangun sahur punye liat..
kejut 100 kali kejut gerenti tak bangun(100? melampau la..)
xlah..aku senang je..
bukak je api bilik n cakap sahur dah nak abis dengan suara kelam kabut(ibarat macam sahur dah habis tapi bajet pura2 je lah)
gerenti aku bangun..!
mak aku suka wat macam tu..hahaha..(tiba2 teringat mak aku..:(..)

tapi bila berbuka..
aku lah paling simple..
sekadar kuih kegemaran aku..
kuih lopes..
air teh panas buatan mak aku(teh mak aku paling best!)
dan nasi panas bersama-sama lauk sambal petai, ayam goreng ke or pe2 pun sudah membuatkan aku kenyang..
pastu gaduh dengan adik beradik aku kat meja makan..
perangai dah besar pun..
tapi stil gaduh..
tapi gaduh manja2 ar..hahahaha..

bazar ramadhan?
kalau kat melaka tu hari biasa..
di area2 aku banyak ar..
kalo takat nak beli kuih n lauk pauk untuk berbuka..
tapi da best dan terbesar sekali di Taman Cempaka..
memang penat la jalan..
aku selalu g dengan abang aku time dah nak raya..
kalau kat Shah alam..
myb seksyen 2..
tempat lain aku tak tahu..huhuhu..

aku pagi2 dah berjiwang..
merindui family aku di waktu2 ini..
semalam..
menelefon mak aku..
semua adik beradik aku balik..
adik aku pun balik..
cuma aku je tak balik(kemungkinan je la..dalam hati berharap sangat assgmt dapat habiskan hari ini..nak balik, nak balik...)

hari ini sanah sahabat baik(kipas susah mati punya bestfriend)
akan datang saja2 melawat aku..
kerana kebusy an masing2..
seminggu sekali dapat jumpa..
walaupun hakikatnya duk kat shah alam..huhuhu..
pe pun aku nak sambung tido(anak dara pe la aku nie..)
tak tido la dari tadi..
lagipun ari ini takde kelas..;)
k,la see in da next entry..

p/s: berharap sangat keje dapat disettlekan hari ini.. berharap sangat dapat balik esok..:(.. salam ramadhan dan selamat berpuasa kepada semua..

Comments

  1. sabor2.jom ikot akk blk sg besar jom

    ReplyDelete
  2. ait sis...
    aritu kater dah bese pose sowang... tukar pkrn nmpk.. hehehe...
    hepy fasting sis!!

    ReplyDelete
  3. tukar pikiran pun..
    tiba2 emo ingat family..huhuhu..
    hepy festing to jimmy!

    ReplyDelete

Post a Comment