Today? lil bit tired

tajuk je xleh blah kan?
ok2..um pergi shopping ngan emak aku..
dari ke satu kedai ke satu kedai..
pergh..giler penat..
hanya kerana sehelai baju kurung berwarna pucuk pisang untuk raya..

tapi..guess what?..
warna lain aku beli..
and..
bukan sehelai..
tapi..
2 helai!
giler ar..hohoho..

pergi satu kedai..
xjumpa baju..
jumpa baju colour pink..
kurung moden..
umm..last2 angkat baju tu..
and then..
second butik ke or ke berapa ntah..
carik baju warna hijau..
xde yang berkenan..
tapi mak aku berkenan ada satu baju..
warna purple..
memandang hanya ada saiz aku..
mak aku beli untuk aku..(boleh2 je mak aku ni..hihihi..)
so.. kesimpulannya..
aku ada 2 baju! yeah!(yeah apabendanya..beratus duit aku terbang..hahahaha)
mak aku siap offer g tempat lain lak beli baju warna pucuk pisang tu..
tapi serius aku tak larat..
bukan 2 or 3 kedai aku g..
tapi 5 kedai!(giler ar..)
ni lum beli tudung agi..
aku dah menyerah kalah..
serius..aku dan adik aku yang kecik tu dah duk mencangkung depan kedai tunggu mak aku beli baju..

pastu..
balik umah kejap..
pastu kuar balik beli makanan untuk berbuka..
yes! aku dah temui kuih lopes ori buatan org melaka..
sedap..(sampai beli 6keping..hohohoho..giler kuat makan..)
n then singgah beli ayam golek lak..
hari ini aku makan je..
dah ar mak aku masak sambal petai..
sampaikan gaduh ngan adik beradik aku sebab mak aku selalu sangat masak makanan kegemaran aku tu..adik beradik aku jeles..;p
memang best hari ini walaupun penat macam cipan!hohoho..

p/s:tgh makan lagi nie..serius balik kampung macam2 makan..tp aku xgemuk2 gak..huhuhu..;p

Comments

Post a Comment