Hari yang haru biru..

"Tini! bangun! dah pukul 6.30pagi!
bukak2 je mata aku tengok hp jam da menunjukkan kul 6.30pg..
walaupun dah set jam kul 5.45pgi..
ni kes sapa g mandi dulu..
last2 sorg pun tak bangun..hahahah..

mandi macam lipas kudung..
dah ar masa tu tgh kemas buku..
tiba2 Tini dapat mesej dari agnes..
yang sudah tunggu depan kolej menunggu bas..
"bas dah datang, cepat ckit"
bapaknya..aku lum pakai tudung..
aku pakai ala kadar..
nasib baik tudung semalam dah bergosok..
berlari aku dalam kegelapan pagi2..
menempuh kelas di induk..
nasib baik bas tu tunggu..
masa menaiki bas...
pemandu tersebut sengih2 sahaja..
balik kelas 10pgi berkejar pulang ke kolej..
kelas kul 2 sehingga 6ptg..
4jam untuk 1 subjek..
betapa tepunya otak tadi..

aku nyaris2 kena gastrik kerana tidak makan tengahari tadi..
silap aku..kerana ingatkan masih kenyang..
abis kelas terus g makan..
dan malam tadi tengah bergelak ketawa ngan member2 umah aku..
aku mendapat panggilan daripada sahabat baikku..
mengatakan ex aku mesej dia dan mengatakan mengenai sebab apa kami putus..
dan paling buat aku hilang sabar..
dia nyatakan keburukan aku kepada sahabat karibku..
tapi..
dia silap orang...
sahabatku tu ar yang paling memahami aku dan tahu segala-galanya apa yang berlaku..
daripada aku happy2 terus aku jadi bad mood..
aiseh..masalah lagi..
nape lah aku bertemu dengan lelaki yang berperangai macam nie..

to en ex..
awak patut bersyukur saya x beritahu member2 saya apa yang awak lakukan pada saya..
kalau mereka tahu..
sudah pasti mereka tidak akan lepaskan awak..
cukuplah mencari kesalahan orang lain..
kerana ketahuilah kesalahan diri sendiri awak pada orang lain..
jangan duk tegakkan benang yang basah..
semakin awak lakukan ia..
awak menampakkan kebodohan diri awak sendiri..
apapun terima kasih..

besok test..
tapi berada di dalam letih dan celaru..
see ya in da next entry..;)

P/s: mengapa selalu terjumpa orang yang kejam?

Comments

  1. kenapa hari biru???isi entry ni xde kaitn pon

    ReplyDelete
  2. disebabkan mengalami hari yang bermasalah..tajuk entry pun jadi haru biru..hihihi..:p

    ReplyDelete
  3. Hari-hari yang dilalui memang kengkadang ada pasang surutnya.. anyway, untuk en ex tue, lupakan jelah dia..

    ReplyDelete
  4. ur ex salah tmpt nk cite sal u
    bff is always on our side :)

    ReplyDelete
  5. to bspotgurl.
    kalau xde pasang surutnya..
    bosanlah hidup ini kan?
    thanks..
    on da way melupakan dia..

    to bunga
    yup!
    member always in our side no matter what happen..;)

    ReplyDelete

Post a Comment