Semalam dalam sejarah..kami buat keje gilak!!

pernah x korang buat keje giler dengan sahabat2 korang..?
pe yang kami wat nie bukanlah keje giler sangat pun..
tapi melarikan diri dari majlis bukan lah keje gile kan,kan?

ceritanya..
semalam kami diwajibkan menghadirkan diri ke majlis berbuka bersama dean..
di induk..
dalam keadaan "terpaksa"..
kami pun gagahkan diri pergi..
tapi xramai yang xpegi..
kata ar kalo tak g ambik tindakan la,apa la..
tapi..?
sendiri mau pikir..

sampai2 je kami dengar taskirah sebelum berbuka..
selepas itu aku g carik member2 yang lain dalam surau..
ajak berbuka kat depan..
tgk2 dorang berbuka dalam surau sudah..
aku apa lagi join je la..
walaupun sekadar gula2..
lepas tu solat maghrib..
pergilah ke depan..
n then masa ngah makan2 tu..
kena lah marah dengan seseorang..

yelah.dah kena paksa..
ambik keputusan kitaorang nak larikssss...
kejadian ini disertai 12 teruna seorang dara..
eh!?
bukan..
12 dara 1 teruna..
tapi yang takleh blah..
kitaorng bukannya jalan masa nak pergi naik bas..
tapi larikss!
macam2 gaya..
kena kejar anjing pun ye, nak larik marathon pun ye..hahaha..
serius kelakar giler masing2..

kononnya tak nak naik bas kat area fac..
menapak la g naik bas tempat lain..
selepas berjaya melarikan diri..
kami berbuka secara sepenuhnya di giant..
dan selepas itu?
bershopping!!

peristiwa itu diakhiri..
dengan ditahan pakguard..
kerana balik lewat..
yelah,bas tu yang lewat..
salahkan kami lak..
tapi apa2 pun..
korang memang best!
lain kali wat lagi..
gelak je ari tersebut...

inilah picture hari2 kejadian..
so enjoy da picture..

Kejadian 1: tunggu bas masa nak pergi..

semasa tunggu bas Uitm nak pergi ke induk..


Kejadian 2: semasa melarikan diri.. sanggup menapak semata2 tak nak naik bas dekat ngan falkuti.. sanggup bergambar semasa melarikan diri..







Kejadian 3: di bas stop yng agak jauh dari falkuti.. wajah2 kepenatan.. rasa2nya kami lah yang paling bising disitu..menceritakan kerja gila yang dibuat.gelak je time nie..







Kejadian 4: semasa menaiki rapid untuk ke Giant.. Sempat lagi bergambar!

Kejadian 5: kami sedang berbuka setelah berbuka kuih sahaja di majlis tersebut.. selepas itu..? Shopping!!

Kejadian 6: diakhiri dengan gambar kepenatan selepas bershopping..dan sedang menunggu bas rapid untuk pulang ke puncak..

pe2 pun korang memang sporting..
lain kali wat lagi..
1 semester 1 kerje giler..huhuhu..
serius beb!
that was my happy day in mylife!

to you all..
see ya in da next entry..:)

Comments