Bersyukur dengan apa yang ada.


semalam. aku dapat berita pemberitahuan mengenai perasaan tidak puas kepada salah seorang lecturer kami. bila dapat tahu.. aku terkejut.. erk? eh, bukan ke EN X dah cukup baik? aku rasa macam nak pergi jumpa je student tu, tapi sampai ke saat nie siapa student tu. budak2 kelas aku semua terkejut. apa ke hal nie wei. Serius. kalau aku tahu siapa. aku pergi jumpa student tu. dan aku lempang je terus. serius. aku benci orang macam nie. lecturer aku tu the best lecturer aku penah jumpa. sebab dia sedaya upaya cuba untuk fahamkan kitaorang subjek minor yang jauh lari dari bidang kitaorang iaitu pengajian bahasa.

tidak cukup baikkah beliau? beliau sentiasa mahu buat terbaik untuk kita. berpeluh2 mengajar kita walaupun aircond terpasang 24jam dan buat kita sejuk beku ibarat di antartika. mahu kita lepas for final exam nanti. buat kelas ganti dan macam2 lagi la. kepada sesiapa tu. bersyukurlah dengan apa yang ada.. bersyukurlah En X yang mengajar kita dan bukan lec lain. bagi aku lah pasal kes2 report2 nie..mcam budak2 ar... be matured ar..

P/s: tak puas hati jalan terbaik jumpa je lec. bukan duk ngadu domba dengan org len. *Sigh..mcam budak2 ar..

Comments

  1. kalau leh sattlekan dgn lec dulu la kan....
    pastu kalau nak repot pon repot la kan...

    ada owang nak anaya lec tu kot...
    biasa la..kengkadang ni buat baik pon owang x suka..

    ReplyDelete
  2. yup..
    betul tu..
    mungkin...tau xpe.. orang baik selalu dianaiya...:(

    ReplyDelete

Post a Comment