Sejak menjak ini wayang sahaja!

Shrek Forever After..
baru tengok dua hari lepas bersama Senah dan Adah..
Di Sunway...
cerita ini pada mulanya bosan..
tapi bila dah pertengahan cerita best! gelak sahaja!
Aku giler punya gelak lah!
sampai mengalir gak air mata..
lagi-lagi adegan Puss in Boots..
sebab dia dah gemuks!


ini kisah Shrek dah mula bosan dengan hidup dia yang Happily ever after..
dimana dia tidak boleh menjadi ogre yang sebenar..
oleh kerana bosan..
dia menandatangani perjanjian dengan ahli sihir Rumplestiltskin yang xleh pakai..
yang menyebabkan dia kembali ke dunia di mana dia tidak dilahirkan..
di sini bermula adventure Shrek..
nak tahu kenalah tengok eh..

aku bagi 5 bintang.. sebab buat aku gelak sampai nangis..

ini babak di antara Shrek dan Puss in Boots
di antara buat pawagam bergegar..
terutama bila Puss turun melalui tali..



jangan risau wajah cute Puss in Boots minta sesuatu dengan menggunakan mata ada dalam cerita ini..
tapi tak boleh blah sebab badan dia dah besar dan membuat gaya macam tu..

serius buat orang gelak giler-giler..

babak tersebut ada di video bawah ini.. saksikan!



The Bounty Hunter
tengok dengan Cik Senah..
tengok di Jusco Bukit Raja
Seat dia memang tak best!:(
cerita ini kelakar..
sesuai lah sapa-sapa yang tengah bercinta tu eh...

kisah mengenai Gerard Butler ini menjadi Bounty Hunter..
yang terpaksa mengejar dan menangkap ex-wife dia di masukkan jail..
tetapi ex wife dia sedang melakukan siasatan untuk sesuatu kes kematian..
dan ex-wife dia sedang diburu..
so macam-macam aksi..
sepanjang cerita ini..
macam-macam berlaku menyebabkan mereka terkenang masa mereka mula-mula kahwin..
so saksikanlah..
ini bukan cerita lawan-lawan ok!
(sebab ada dua tiga orang lelaki dalam wayang ingatkan cerita ini cerita lawan-lawan..hehehe)
aku bagi 3.5 bintang..:)


A Nightmare on Elm Street..
umm... ni aku tengok dengan si dia...
Di Dataran Pahlawan Melaka..
Boleh tahan lah cerita dia..
gugur gak la jantung tengok...
sebab sound effect dia yang best..
pada mula cerita ni..
pasti tertanya-tanya..
kenapa la si Freddy ni mahu bunuh budak-budak ni..
tertanya-tanya lah gak..
last cerita barulah tahu..
aku bagi 4.5 bintang dari 5 bintang...

aku keseorang dirumah sekarang..
sebab semua dah balik kampung..
aku sedang menanti ma aku mengambil aku di Shah Alam..
Ma aku sedang berada di KLIA..
sedang menanti abang aku turun dari Flight...


hari sudah gelap..hu...
keadaan sunyi sepi..
alamak ai.....
bubye!

see ya!

Comments

  1. huhuhuu..awat x lik ni..??lmbat nyer..
    aloo..ce antu tu ak x tgk lagi...
    g amner seh!:(

    ReplyDelete

Post a Comment