Bila mak saya telah berkata begitu...: (

Bila mak anda berkata begitu...
pasti dah berjurai air mata kan?
kalau diberi peluang mahu sahaja aku terbang balik kampung sekarang...

aku tidak pulang kampung sejak cuti tahun baru cina hari itu..
ini merupakan tempoh yang paling lama aku tidak berjumpa keluarga ku..:(

setiap kali aku cancelkan pulang ke kampung..
past kedengaran suara hampa mak aku..
aku memang x mampu buat apa2..

dengan test, program hari sabtu dan ahad..
dan wajib..
selalu membuatkan aku tension...
sampaikan..
aku nak call ma aku kata xdapat balik kampung..
aku dah tak sanggup...
tak sanggup dengar suara hampa mak aku..

mungkin ada beranggapan..
alah setakat tak jumpa family sebulan lebih nak kecoh..
sebab aku sayangkan family dan jarak dekat..
membuatkan aku patut balik!

sebab kalau ada orang kecoh aku rajin balik kampung..
aku senyap..
bagi aku..
lebih baik aku balik hadap muka mak ayah hari minggu..
daripada aku berpeleseran..!

dalam keadaan aku tengah tension dengan tugasan...
masalah..
aku rasa..
mak aku lah insan yang paling aku ingin luahkan masalah aku..
sebab beliau faham..
sebab beliau lah akan buat aku ketawa..

ma..
anor rindu ma..:'(

P/s: ye..aku menangis ketika menulis entry ini.. bag aku tiada masalah untuk aku luahkan apa ku rasakan?

Comments

Post a Comment