Ambil Langkah berhati2! Please!

tetiba aku rasa macam nak tulis pasal isu ini.. korang tahu kan FB? bohong lah tidak tahu.. so guys please take the note.. sila setting balik FB anda. i mean dari segi privacy.. picture, info and other's thing's..

kadang2 kita tidak tahu siapa yang berniat jahat.. yelah..tidak semua baik ngan kita.. kadang-kadang yang berdengki dengan kita pun ada.. jenis yang tak boleh tengok orang bahagia.. (owh aku ada jumpa seseorang macam nie..siapa makan cili dia terasa pedasnye..betul x?) so sebelum manusia2 macam ni buat sesuatu.. ambillah langkah berhati-hati ok?

salah seorang member aku dah kena hack account dia di FB.. bayangkan jelah.. orang yang hack account dia tetiba tukar pic sahabat aku ni jadi gambar luncah..dan tagged sahabat2.. ayoyo.. dia tak tahu apa2.. esok2 je penat nak kena minta maaf.. dan hacker tersebut turut mengacau orang lain.. so orang yang tidak tahu menahu.. hangin la...

so.. ambil langkah berhati2.. so aku bukan sahaja bercakap mengenai privacy di FB tapi di blog juga.. tahukan gambar anda yang dipaparkan di blog mungkin diambil dan digunakan untuk tujuan yang tidak baik? yelah gunakan gambar anda dan buat akaun FB,Ms,Tagged dan sebagainyalah. dan paling xbest gunakan gambar anda untuk foto luncah.. serius.. isu ini pernah terjadi pada kawan aku.. so guys.. letak gambar boleh.. tetapi pastikan edit letak something kat picture anda yang susah orang nak edit gambar anda..

aku belajar editphotoshop.. macam2 boleh buat dengan sekeping gambar.. so.. ambil langkah berhati2.. baik mencegah daripada merawat..

see ya in da next entry..

P/s: akaun member aku kena hack lagi malam ni.. malam ni letak gambar senonoh kat fb dia lak..sian dia.. napelah ada manusia macam nie.. sudah2 lah.. sedar diri itu..

Comments

  1. memang teruk kan..... memang ada org macaam ni.. anyway bosan2 datang le sini.. apa kata kita link.. awak link saya then saya do the same.. thanks...

    http://peribadiz.blogspot.com/2009/12/jom-smart-wonder-world-jusco-wangsa.html

    ReplyDelete
  2. yup..teruk orang jenis macam nie..
    ok!:)

    ReplyDelete
  3. i dah link ur blog tapi i punya u belum link lagi ya????

    ReplyDelete
  4. link? i tak tahu le macamane..tapi i da follow blog u..

    ReplyDelete

Post a Comment