Pasal hujan pun boleh buat entry. Apa da....

Kat Melaka ni dah beberapa hari duk hujan. Sepanjang hari. Sampaikan beberapa kali rutin hendak keluar dibatalkan. Ada juga kawan aku yang bengong ajak joging hujan-hujan. Apa jadahnya. Last-last dia cakap aku dah lama tak mandi hujan lah. Aku rasa nak tunjal jek pala dia sebab umur kau dah tua bangka pun mahu sebok main hujan.Tapi tak sampai hati. =.="



Hujan-hujan ini terpaksalah aku duk berkurung dalam rumah. Jadi anak dara sekejap. Hehehe. Hujan telah membuatkan aku rasa mudah sejuk. Serius nak mandi pun fikir banyak kali. Sebab air pun dah macam mandi air perigi. 
gambar ini dari sini
Hujan juga membuatkan mata aku cepat ngantuk di mana katil adalah tempat paling best sekali untuk berguling. Hehehe. Daripada tidur lambat. Boleh tidur awal sebab sejuk. Tempat best sekali untuk tidur adalah kat rumah family/kampung sendiri. Bermacam-macam tempat aku pergi. Kat umah sendiri tidur lagi best! Kau tak payah pikir apa dah. Sorong bantal or bantal busuk kau, sekejapan kau tidur. Hehehe. Betul tak?

gambar ini dari sini
Waktu hujan-hujan ni pun aku duk bantai minum kopi aje. Tak tahu kenapa. Asal hujan je, bilangan cawan aku minum kopi mesti meningkat. Kalau tak hujan, 2 cawan sehari... kalau hujan aku minum nak dekat hmm.. Ok 3 cawan. Tipu tu. 5 cawan sebenarnya. Aku sebenarnya ada penyakit ketagihan kopi..huhuhu..=.='

gambar ini dari sini
Aku pantang tengok makanan. Cepat teruja. lagi-lagi waktu hujan neh. Walaupun aku kecik. Aku kuat makan sejak menjak ni. Kalau tak ada benda nak makan. Laju jeh aku pergi dapur. Masak (Baca: Masak benda senang) Pastu makan senyap-senyap sambil tengok CSI yang aku duk record. Habit aku. Makan waktu semua orang tengah tidur. Pastu aku senyap-senyap tengok tv seseorang. Sebab aku tak suka orang kacau aku tengok tv. Lagi-lagi suka suki tukar channel. Macam adik aku. Menyirap. Sebelum aku sumbat remote kat mulut sapa-sapa. Aku tengoklah waktu takde sapa nengok tv. Nasib baiklah aku dah pandai record kat astro tu. Huhuhu.. Kesian tak aku.. Huhuhu


Ok dah entry merapu aku. Aku lapar lah tengok waffle ne. Haih. Mau pergi carik makan! bubye. See ya!

Just like the rainbow after the rain, a good thing will always happen after you experience pain.

Comments

  1. boleh buat.. senang je amy.. belajar dari tutorial link yang anor bagi tu lah..hehe

    ReplyDelete

Post a Comment