Kejutan, Nando's dan melepak sambil bergambar.

1. Kejutan.
Pertama sekali aku nak cakap. Bapaknya tak boleh blah budak dua orang ni buat kejutan. Buat kejutan kat rumah aku pulak tu. Aku bajet Nadia ajak kuar berdua je. Sanah tak ada sebab tak balik kampung. Lepas maghrib, aku bersiap. Tunggu si Nadia tak datang-datang. Kejap-kejap call mintak 20 minit pastu mintak lagi 5 minit. Tapi batang hidung tak nampak. Aku dah rasa something. Nadia call kat handphone mak aku lak tu. Padahal aku tak pernah bagi dia no mak aku. Aku dah lain. Tapi aku abaikan.


Nadia sampai-sampai je. Nak masuk rumah. Aku dah pelik. Apa jadahnya budak ni nak lepak-lepak rumah aku. Padahal dah lambat. Tak apa. Aku abaikan. Berbual-bual. Pastu ajak masuk bilik aku. Nak cakap something private. Aku ok jelah. Siap tutup pintu bilik lagi. Aku ok lagi. Dah abis cite. Kononnya nak blah. Kuar pintu bilik. Apahal umah aku gelap? Xde elektrik ke? Tapi tengok lampu bilik aku elok je.



Tetiba. "Suprise!" kuar dari mulut Nadia dan Senah. Senah kuar dari celah dapur. Family aku dah sengih-sengih. Tengok kat meja depan TV ada kek dah siap ada lilin. Eh, apakah ini. Ok, dah. ni kejutan yang di rancang oleh mereka meraikan Harijadi aku. Walaupun 25 Januari tu dah lepas. Tetap gagah jugak meraikan birthday aku.:)



So terima kasih kepada mereka. Sebab tak sangka buat suprise yang aku tak jangka. dan tak boleh blah buat kat rumah aku. Hehehe. Makan-makan kek selesai. Mereka minta izin family aku. " Makcik, nak pinjam Wanie kejap!" Maka, keluarlah kami bertiga.


2. Nando's
Pergh, bapaknya banyak kereta malam ni. So untuk elak jem. Kami ke Jusco Ayer Keroh. Aku bajet budak-budak ni nak jalan dan shopping. Tetiba Nadia dan Senah dengan muka confident ajak masuk Johhny. Tetapi Full. Terus ke Nando's. Aku dah tercangak-cangak. Makan? Aku baru lepas makan sebelum keluar. Aku follow je.



Sebenarnya, ini first time aku ke sini. Cuma Nadia je pernah ke sini. Aku dah malas nak cerita. Tengok gambar jelah eh. Huhuhu.
Menu

Nadia sedang pilih menu. So dia yang pilih. Kami follow je dan cakap kami semua makan. Tolak batu dan kayu je.

Nadia dan Senah. Serius. Aku duk main-main ngan kamera. Hehehe.

Aku mangsa fesyen. Tudung ntah hape-hape. So lepas ni. No for this style.

Sup dia boleh tahan.

Nama air ni Carafe of Citra. Campuran lemon dan oren juice. And aku rasa macam bergas. Tetapi tak lah kuat gas tu. Rasa? Superb!

Peri Kick Starter. Roti dia lembut gila. Kepak ayam dia best! Aku suka sos dia.

Yang ni aku tak tahu namanya. Tapi bapaknya pedas! dia ada super hot, hot dan biasa. Tetapi  try hot. Btw, memang hot! Pedas dia macam pedas berempah. Macam tulah. Aku tak makan sangat. Dua tiga cuit je. Sebab aku dah tak boleh makan benda pedas. Gastrik.

Memandangkan tak abis. So tapau!
3. Melepak sambil bergambar.
Memandangkan Jusco bersebelah dengan bangunan Majlis Bandaraya Melaka Bersejarah. Dengan muka terujanya melepak di situ. Sekali datang. Tengok ramai orang. Siap berkelah bagai sambil tengok tv besar di bangunan MBMB tu. So di sini menjadi port terbaik untuk bergambar seperti Senah dan Nadia.Eh?

Menyerlah giler budak dua orang ni. Eh, bukan. Bangunan tu. Hahaha.;p

Setiap kali ambil gambar. Mesti ada gambar kesukaan aku. Ni lah dia! Jgn tanya aku kenapa suka gambar ni. Yang aku tahu. Aku suka!

Nadia time ne nak peluk aku. Ok, aku dengan sepantas kilat duduk. hahaha. Aku tak bleh orang pegang or peluk aku.  Serius tak boleh. Geli dan takut.

Our picture. Penat nak bajet masa. Set self timer. Lepas tu berlari-lari anak. 

The first time pakai skirt labuh. Sebab confident takde nak match and matching, Aku fail bab-bab benda alah ni.
 4. Gambar dari tuan blog ni. 



Terima Kasih kepada kedua-dua sahabat aku. Cik Senah dan Cik Nadia. For everthing. Love you.:)
See ya in da next entry.

Comments

  1. cin anor...kam0o pakai skirt kah???waaaa,nak tgk...miss u sow much lor...

    ReplyDelete
  2. a'ah.. first time! kat akaun Fb noor syazwani ada gambar tu.. huhu.. mis you too

    ReplyDelete

Post a Comment