Baru aku tahu kenapa En kekasih pelik benau hari ini. The Surprise!

Bangun tidur dengan mamai-mamai aku dapat mesej dari En Kekasih. Yang aku rasa agak pelik. Suruh aku paksa mandi and wear something nice. Dan mahu belanja aku makan wafel. Sebab semalam aku ada cakap dengan dia aku teringin makan benda alah tu. Aku pelik lah. Mamat ne masuk air ke? Dia kat Selangor celah mana dia nak datang Melaka.



Mesej-mesej dia lagi. Aku duk cakap dia making the stupid joke. Aku pergi jelah mandi. Tapi siap-siap takdelah. Sebab aku rasa tak mungkin dia datang sini. Impossible!

abaikan ia jika tungang terbalik. Tulis pun dengan keadaaan mamai bagai...

Dia suruh close the eyes. dia akan ada kat depan rumah. Dia ingat aku percaya ke? Tapi aku buat jugak.. WTH.... Hahaha... Yes.. dia betul-betul berada di depan rumah aku. Memakai baju oren dan rambutnya semakin panjang. Aku kelip mata banyak kali. Am i DREAMING?



Siap semua. Pergi makan. Dekat-dekat je. Sebab dia nak berkejar ke A'Famosa Resort balik. Masa rasa sekejap giler. Dah lama tak jumpa. Rambut dia dah panjang. Huhuhu.. I loike! Poyo giler. Lepas hantar balik ke rumah. Nak jumpa mak dan ayah. Aku tak bagi. Sebab memang tak sempat. Sebab dia nak berkejar balik A'Famosa balik. Dah le silau. Aku paling risau dia bawak kereta waktu gelap. Cermin mata dia ntah mana dia campak agaknya. Suka benau letak merata-rata. 

En Kekasih ni jenis suka buat surprise. Tanpa dijangka langsung! Kalau baca entry-entry lepas boleh tahu apa yang dia buat surprise. Aku hakikatnya tak suka kejutan. Tapi dia ne suka sangat. Tak tahu lah lepas ne kejutan apa lagi dia nak buat... Terima kasih En Kekasih.:D (Gambar ni dalam kereta masa on the way nak balik. Aku pun tak terpikir nak tangkap gambar  apa. Sebab terkejut sangat. dan kitaorang banyak cakap. Membebel banyak. Itu pun tak cukup.. Hahaha. Sebab merasakan bercakap dalam telefon dengan berdepan lain sangat kan?) Itu je. See ya!

P/s: I Love you.. (WTH... aku main jiwang-jiwang neh...:p)

Comments

  1. wani jiwang!!!!
    sweet la korang ni..!!!

    ReplyDelete
  2. Bukan selalu beb tengok aku jiwang... hahahahaha...
    Dia yang sweet... aku brutal....hahahahahaha

    ReplyDelete
  3. wahhh
    bler cik ayed nk wat kejutan tok aku plakkk..ak pon nk pejam mata jugak lahhh..hehehe

    ReplyDelete
  4. takpe-takpe nanti aku cakap ngan dia ok...hahahahha..
    pejam..jangan tak pejam..hehehe

    ReplyDelete
  5. lucky r u..herm..
    ex i penah gak bwt cmtue..
    dtg dr melaka p kedah cuz burfday i..
    erm..rase cm a lil bit nyesal coz x appreciate pe dye bwt..

    ReplyDelete
  6. to:till death
    Terima kasih..:)

    xpelah.. apa yang berlaku... mesti ada hikmahnya kan?
    So, sekrang ni appreciate apa yang ada disisi u sekarang.

    So enjoy ur life now and forget the past.. bukan lupa semua.. tapi ambik pengajaran okeyh..

    nice to know you..
    chill okeyh!!:)

    ReplyDelete

Post a Comment